SZC logo

Szegedi Szakképzési Centrum

OM kód: 203052 | Szeged, Gutenberg u. 11.

Intézmény logo

Szegedi SZC Vasvári Pál Gazdasági és Informatikai Technikum

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA

Informatika és távközlés ágazat - okleveles technikusképzéssel

Informatika és távközlés ágazat - okleveles technikusképzéssel

Az 1004-es kódú informatika és távközlés ágazatban tanuló osztály képzési ideje 5 év. Választható idegen nyelv az angol vagy a német.

A 9-10. évfolyamon a közismereti, valamint az informatika és távközlés ágazati alapoktatás folyik.

A tanulók a 10. évfolyam végén ágazati alapvizsgát tesznek és nyilatkoznak a szakmaválasztásról, majd a 11-13. évfolyamon a közép- és emelt szintű érettségire felkészítéssel együtt folyik a szakirányú oktatás.

A 12. évfolyam végén előrehozott érettségi vizsga letételére nyílik lehetőség. A képzés érettségi és technikusi vizsgával zárul, utóbbi a szakmai tantárgy emelt szintű érettségi vizsgájának felel meg. A technikusi oklevél a Szoftverfejlesztő és –tesztelő szakma megszerzését igazolja.

Az osztály az okleveles technikusképzésben folytatja tanulmányait. A programban együttműködő felsőoktatási partnerünk a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kara. Ezen osztályból (bizonyos felsőoktatással leegyeztetett követelmények teljesítése esetén) a tanulók egyenes úton kerülhetnek be a partner felsőoktatási intézmény szakirányú képzéseire, ahol a technikumban tanult ismeretek beszámításával rövidíthető az egyetemi képzés időtartama.
(Az 5 éves szakmai oktatásra kialakított képzési program megtekintéséhez kattintson az itt elhelyezett dokumentum nevére: Képzési_program_Vasvári_SZOFT_9_13_SZTE_okl-tech.pdf.)


Partnereink

SZC logo

Szegedi Szakképzési Centrum


Szegedi SZC Vasvári Pál Gazdasági és Informatikai Technikum

Szeged, Gutenberg u. 11.

Telefon: +36-62/425-322

E-mail: info@vasvari.org

OM azonosító: 203052


2024Szegedi SZC Vasvári Pál Gazdasági és Informatikai Technikum