Sikeres pályázatok

Az iskola sikeresen pályázatai

Fontosabb pályázati eredmények

 A Vasvári Pál Közgazdasági Szakközépiskola vezetősége és tanári kara is fontos feladatának tartja a pályázatokon való részvételt, így jelentős tevékenységet folytatunk ezen a területen. Az elnyerhető támogatások az iskola hatékony működésének és gyors ütemű fejlődésének egyik alapfeltételét jelentik. Szerteágazó tartalmú pályázatokon veszünk részt, a legfontosabb területek a következők: informatikai és multimédiás eszközök fejlesztése és beszerzése; a könyvtár állományának fejlesztése; a módszertani megújulást segítő programok és fejlesztések; a taniroda eszközfejlesztése; a hátrányos helyzetű diákok támogatása; iskolai egészségmegőrzés és egészségnevelés; szabadidős és testvériskolai programok támogatása.

Az elmúlt időszakban jelentős eredményekkel büszkélkedhetünk, ezeknek összegzése olvasható az alábbiakban.

Pályázati felhívás háromhetes németországi szakmai gyakorlatra

A résztvevők programja
A projekt keretén belül a diákok háromhetes szakmai gyakorlaton vesznek részt a németországi Kielben. Az első öt napon a partneriskolában (Regionales Berufsbildungszentum Wirtschaft der Landeskreishauptstadt Kiel – Kiel Tartományi Főváros Regionális Gazdasági Szakképző Központja), a továbbiakban pedig munkanapokon a partneriskola segítségével kiválasztott gyakorlóhelyen teljesítik feladataikat. A gyakorlati helyen való munkavégzésről a tanulók napi rendszerességgel, előre meghatározott szempontok alapján munkanaplót készítenek. A hétvégén pedig a fogadó intézmény szervezésében kulturális és szabadidős programokon vesznek részt.

TIOP-1.2.3 - Könyvtárfejlesztési projekt

 Tagintézményünk is részt vett a "Kalliopé" - könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra-fejlesztése című projektben.

A TIOP-1.2.3 konstrukció keretében kapott támogatás eredményeképpen tagintézményi szinten kb. 1,6 millió Ft értékben szereztünk be elsősorban informatikai eszközöket.

Az elavult, illetve hiányzó számítógépek pótlására vásárolt új tanári munkaállomások mellett vonalkódolvasó könnyíti meg a kölcsönzést és visszahozatalt. Rövidesen lehetőség lesz önkiszolgáló tanulói kölcsönzésre is.

Tehetség éve

„Tehetség éve – Minden ember tehetséges valamiben”
Tehetséggondozási és fejlesztési projekt a SZKKVSZI bokorintézményben Szegeden
 

Azonosító: TÁMOP-3.4.3-08/2-2009-0044
Megvalósítás időszaka: 2010.04.01 – 2011.07.31.
Fenntartás időszaka: 2011.08.01-2016.07.31.
Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 18 569 727 Ft

"Tehetség éve" - tehetségfejlesztő programok őszi kavalkádja

Programfüzet

A "Tehetség éve" projekt keretében a 2009/2010. tanév végén (néhány szakkör és sportesemény mellett) elsősorban tanártovábbképzések zajlottak.

Az induló 2010/2011-es tanévben folytatódnak a belső képzések, emellett egyre több tanulói tehetségfejlesztési program kezdődik.

Csatolt fájl: 

"Tehetség éve - minden ember tehetséges valamiben"

„Tehetség éve – Minden ember tehetséges valamiben” - Tehetséggondozási és fejlesztési projekt a SZKKVSZI bokorintézményben Szegeden

Azonosító: TÁMOP-3.4.3-08/2-2009-0044
Megvalósítás időszaka: 2010.04.01 – 2011.07.31.
Fenntartás időszaka: 2011.08.01-2016.07.31.
Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 18 569 727 Ft

E-learning kezdő továbbképzés pedagógusok számára

E-learning képzésA „Tehetség éve - Minden ember tehetséges valamiben” - Tehetséggondozási és fejlesztési projekt a SZKKVSZI bokorintézményben Szegeden (TÁMOP-3.4.3-08/2-2009-0044) program keretében került sor a pedagógusok továbbképzésére, melynek témája az E-learning volt.

Tekintse meg a programról készült képeket.

A program során a pedagógusok megtanulták

Oldalak