Könyvtári szakmai tanulmányút Spanyolországban.

Alhambra

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a Tudás Alapítványhoz (http://invitel.hu/tudas/) benyújtott nyertes pályázatom eredményeképpen az őszi szünetben (2009. október 25-november 1.) részt vehettem a "Szakképző iskolák könyvtári szolgáltatásainak tanulmányozása" céljából szervezett tanulmányúton. A tanulmányút az Egész életen át tartó tanulás program Leonardo da Vinci mobilitás alprogramja keretében valósult meg a Tempus Közalapítvány támogatásával.

Helyszíne a spanyolországi Granada volt, ahol szakképző iskolai, egyetemi és közművelődési könyvtárakat látogattunk meg. A bőséges szakmai programon túl a kulturális látnivalókra is jutott időnk: megtekintettük pl. az Alhambrát, a Katedrálist, a Királyi Kápolnát, García Lorca házát, de a híres cordobai Mezquitába is sikerült eljutnunk.

A tanulmányútra angol nyelvű prezentációval készültem, amely iskolánk rövid bemutatása mellett elsősorban könyvtárunkról tartalmaz részletesebb információkat, képeket.

A tanulmányútról hazaérkezve készíteni kellett egy útijelentést, amely a legfontosabb programokat, tapasztalataimat és az út értékelését tartalmazza.

A Csongrád Megyei Könyvtárosok Egyesülete (CSMKE) Iskolai Könyvtáros Szekciójának őszi szakmai délutánjára 2009. november 12-én, csütörtökön 14 órai kezdettel a Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Közoktatási Intézménye Szatymazi Iskola könyvtárában került sor. Erre az alkalomra egy prezentációban foglaltam össze a tanulmányút legfontosabb adatait, tapasztalatait és látnivalóit, amelyet így a kollégákkal is megoszthattam.

Sutka Irén
könyvtáros

Csatolt fájl: 

Diákélet: