Tantermen kívüli digitális munkarend bevezetése

Tisztelt Szülők, Kollégák, kedves Tanulók és Hallgatók!

2020. március 13-án (pénteken) este a koronavírus-járvány megelőzése érdekében rendkívüli miniszterelnöki bejelentés történt, melynek értelmében 2020. március 16-án (hétfőn) új oktatási munkarendre állunk át, úgynevezett tantermen kívüli digitális munkarendre. Ez azt jelenti, hogy a diákok nem látogathatják az iskolát, hanem digitális úton jutnak hozzá a tananyagokhoz. A tanárok online módon, saját vagy az iskolai eszközöket használva juttatják majd el a tananyagokat a tanulóknak. A tanév ezen munkarend alkalmazásával teljesíthetővé válhat, és arra készülünk, hogy az érettségi és szakmai vizsgákat a szokott rendben meg tudjuk tartani.

Ezekben az órákban megkezdődött a digitális oktatás előkészítése, mindent megteszünk a távoktatás gördülékeny elindítása érdekében.

Az átálláshoz nélkülözhetetlen, hogy információkkal rendelkezzünk a tanulók és pedagógusok otthonában használható, saját tulajdonában lévő informatikai eszközökről és háttérről. Ezzel kapcsolatban a mai napon az iskola vezetésén, valamint az osztályfőnökökön keresztül kitöltendő táblázatot juttatunk el minden vasváris tanulónak, hallgatónak és pedagógusnak, kérjük az információk határidőre történő megadását. A hiányzó feltételek biztosításában lehetőség szerint segítséget nyújtunk.

Nagyon fontos, hogy minden tanuló, szülő, pedagógus és iskolai dolgozó a leggyorsabban megkapjon minden hiteles információt, ami a rendelkezésünkre áll. Ezért az aktuális és hiteles információkat folyamatosan (hétvégén is) közzétesszük iskolánk honlapján és facebook oldalán. Kérjük, kísérjék figyelemmel ezeket a csatornákat!
Ezt az üzenetet a KRÉTA elektronikus naplóban is elküldjük minden tanulónk és gondviselőik számára.

Kérdéseket az  igazgato(kukac)vasvari.hu e-mail címen fogadunk.

A kialakult helyzet maximális fegyelmezettséget és összefogást kíván mindannyiunk (tanulók, szülők, nagyszülők, iskolai munkatársak) érdekében.
Segítő együttműködésüket előre is köszönjük.

a Szegedi SZC Vasvári Pál Gazdasági és Informatikai Szakgimnáziuma Vezetősége nevében:
Sutka Irén
igazgató