Képzéseink

 

Nyelvi előkészítő - szoftverfejlesztő és -tesztelő kimenettel

Szoftverfejlesztő és –tesztelő

Vállalkozási ügyviteli ügyintéző

Idegen nyelvű ipari és kereskedelmi technikus

Az egyes szakmák Képzési és kimeneti követelményei (KKK) itt olvashatók.

Az egyes ágazatok/osztályok részletes leírása és a képzés tartalmával kapcsolatos további információk az e cikk címre vagy a "További információ" linkre kattintva olvasható!

Számos megkeresés érkezett iskolánkba a 2020/2021. tanévi, érettségit követő szakképzésbe történő jelentkezéssel és beiratkozással kapcsolatban. A szakképzési törvény változása miatt az új képzési tartalmakra vonatkozó részletes információkat folyamatosan teszik közzé az Innovatív Képzéstámogató Központ (IKK) honlapján. Iskolánk hamarosan közzéteszi a jelentkezéssel kapcsolatos információkat (jelentkezés módja és formája, határideje), addig türelmüket kérjük!

 

Az 1001-es kódú nyelvi előkészítő osztály képzési ideje 1+5 év. A tanulók két idegen nyelvet tanulnak kiemelkedőn magas óraszámban (az előkészítő tanévben heti 13 óra angol, 5 óra német nyelv). A nyelvi előkészítő évfolyamot követő 2 tanévben a közismereti, valamint az informatika ágazati alapoktatás folyik. A tanulók a 10. évfolyam végén nyilatkoznak a szakmaválasztásról, majd a 11-13. évfolyamon a közép- és emelt szintű érettségire felkészítéssel együtt folyik a szakirányú oktatás. A 12. évfolyam végén előrehozott érettségi vizsga letételére nyílik lehetőség. A képzés érettségi és technikusi vizsgával zárul, utóbbi a szakmai tantárgy emelt szintű érettségi vizsgájának felel meg. A technikusi oklevél a Szoftverfejlesztő és –tesztelő OKJ-s végzettség megszerzését igazolja.

Az 1002-es kódú gazdálkodás és menedzsment osztály képzési ideje 5 év. Választható idegen nyelv az angol vagy a német. A 9-10. évfolyamon a közismereti, valamint a gazdálkodás és menedzsment ágazati alapoktatás folyik. A tanulók a 10. évfolyam végén nyilatkoznak a szakmaválasztásról, majd a 11-13. évfolyamon a közép- és emelt szintű érettségire felkészítéssel együtt folyik a szakirányú oktatás. A 12. évfolyam végén előrehozott érettségi vizsga letételére nyílik lehetőség. A képzés érettségi és technikusi vizsgával zárul, utóbbi a szakmai tantárgy emelt szintű érettségi vizsgájának felel meg. A technikusi oklevél a Vállalkozási ügyviteli ügyintéző OKJ-s végzettség megszerzését igazolja.

Az 1003-as kódú informatika és távközlési osztály képzési ideje 5 év. Választható idegen nyelv az angol vagy a német. A 9-10. évfolyamon a közismereti, valamint az informatika és távközlés ágazati alapoktatás folyik. A tanulók a 10. évfolyam végén nyilatkoznak a szakmaválasztásról, majd a 11-13. évfolyamon a közép- és emelt szintű érettségire felkészítéssel együtt folyik a szakirányú oktatás. A 12. évfolyam végén előrehozott érettségi vizsga letételére nyílik lehetőség. A képzés érettségi és technikusi vizsgával zárul, utóbbi a szakmai tantárgy emelt szintű érettségi vizsgájának felel meg. A technikusi oklevél a Szoftverfejlesztő és –tesztelő OKJ-s végzettség megszerzését igazolja.

Az 1004-es kódú kereskedelmi osztály képzési ideje 5 év. Választható idegen nyelv az angol vagy a német. A 9-10. évfolyamon a közismereti, valamint az kereskedelem ágazati alapoktatás folyik. A tanulók a 10. évfolyam végén nyilatkoznak a szakmaválasztásról, majd a 11-13. évfolyamon a közép- és emelt szintű érettségire felkészítéssel együtt folyik a szakirányú oktatás. A 12. évfolyam végén előrehozott érettségi vizsga letételére nyílik lehetőség. A képzés érettségi és technikusi vizsgával zárul, utóbbi a szakmai tantárgy emelt szintű érettségi vizsgájának felel meg. A technikusi oklevél az Idegen nyelvű ipari és kereskedelmi technikus OKJ-s végzettség megszerzését igazolja.

 

A 2020/2021. tanévre tervezett, érettségi után megszerezhető szakképesítések

1 év alatt megszerezhető szakképesítések nappali tagozaton (a szakgimnáziumi kerettanterv szerint tanulók esetében, ha az ágazatnak megfelelően haladnak tovább):

Közgazdaság ágazat                                   Informatika ágazat                                   Ügyvitel ágazat

Pénzügyi-számviteli ügyintéző                      Szoftverfejlesztő                                        Irodai titkár

Vállalkozási és bérügyintéző                        Gazdasági informatikus

Államháztartási ügyintéző

Az Irodai titkár szakképesítésre történő jelentkezés esetében a szakképzési kerettantervben előírt egészségügyi alkalmassági követelmények szükségesek: ép kezek, ép látás és hallás.

 

Azok a jelentkezők, akik gimnáziumi vagy más ágazatban szerzett érettségi vizsgával rendelkeznek, az alábbi szakképesítéseket szerezhetik meg 2 év alatt nappali szakképzésben vagy esti munkarendű, felnőttek számára szervezett oktatásban:

Gazdálkodás és menedzsment ágazat             Informatika és távközlés ágazat               Kereskedelem ágazat

Vállakozási ügyviteli ügyintéző                            Szoftverfejlesztő és -tesztelő                        Idegen nyelvű ipari és kereskedelmi technikus