Pályaorientációs nap - 2020. február 26.

Pályaorientációs nap 2020. február 26-án

 

Pályaorientációs tevékenységünkkel egyéni igényeiket is figyelembe véve információnyújtással, gyakorlati példákkal, lehetőségek bemutatásával segítjük tanulóinkat reális önképük és életpályamodelljük kialakításában.

2020. február 26-án 9-12 óráig pályaorientációs napot tartunk, amelyen a tanulók 3x45 percben forgószínpadszerűen vesznek részt korukhoz, ágazatukhoz, illetve szakukhoz igazodó programokon az iskola falain belül vagy külső helyszíneken.

A fiatalabbak játékos önismereti, motivációs foglalkozásokon, gazdasági vállalkozási játékon, innovációs versenyen próbálhatják ki magukat.

Az erőforráskeresés, célkitűzés, önismeret és egymás ismeretének fontosságáról egy life coach igyekszik meggyőzni a tanulókat.

Több osztály céglátogatásra megy: kereskedelmi, termelő és tömegkommunikációs profilú vállalatokat tekintenek meg közvetlen közelről. Az informatika ágazatos tanulók dinamikusan fejlődő, modern szegedi informatikai cégek életébe tekintenek be, az iskolában pedig weboldalfejlesztési ismeretekkel gazdagodhatnak.

A vállalkozásindítás kihívásairól hallunk majd izgalmas előadásokat: meghívtunk három egykori vasváris diákunkat, akik a személyes példa erejével érzékeltetik majd, hogyan lehet az emberből sikeres és megelégedett vállalkozó. Egy negyedik egykori vasváris, ma egyetemi hallgató bemutatja az SZTE kommunikáció és médiatudomány szakát.

A továbbtanulni szándékozók kedvéért a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi, valamint Természettudományi és Informatikai Karáról hívtunk meg munkatársakat, akik a felvételi eljárásról és az egyes szakokról tájékoztatnak.

A munka világába készülők az aktuális munkaerőpiaci helyzetről, illetve a biztonságos külföldi munkavállalásról informálódhatnak. Az érdeklődők segítséget kapnak az önéletrajz-íráshoz, valamint szakértő irányítás mellett kipróbálhatják magukat egy imitált állásinterjún.

Aki többet akar tudni a témáról, megismerkedhet a bel- és külföldi önkéntességgel is.

A pályaorientácios napon a következő cégek, szervezetek, intézmények, vállalkozók, egyének jelennek meg gazdag programkínálatunkban:

CE Glass

Creativ IT

Csongrád Megyei Kormányhivatal

Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat

D2 Ifjúsági Központ

Délmagyarország napilap

Dézsi Bence, SZTE kommunikáció és médiatudomány szakos hallgató

EPAM Systems Kft.

FrontEndART Software Ltd.

Junior Achievement Magyarország

LogMeIn

Marketing Store Kft., Kurucsai János és Perényi Gábor

Mystic Nails Hungary, Gyimesi László

Naturtex Kft.

Szolarov Annamária life coach

SZTE TTIK és GTK

Talentum Alapítvány

TESCO Szeged Extra

 

Köszönjük nekik, hogy segítenek tanulóinknak jövőjük tervezésében!