Látogatás az MKB Bankban - tanulói élménybeszámoló

2019. március 28-án az MKB Bank szegedi fiókjában ügyfélszolgálati ügyintézői tapasztalatokat szerezhettek a 11. b osztályos, ügyvitel ágazatos tanulóink. A látogatást a tanulók osztályfőnöke és szaktanára,Tatár Zsuzsanna tanárnő szervezte meg.

A tanulók az alábbi beszámolót készítették élményeikről:

Miért volt hasznos számotokra ez a nap?

Én még személy szerint nem jártam bankban, és megismerhettük, személyesen láthattuk, hogy belülről milyen is egy bank, és mit is csinálnak itt. Kicsit beleláthattam a banki ügyintézéssel kapcsolatos ügyfélszolgálati munkafolyamatokba. Új információkat szereztem, például arról, hogy fontosak a rendszeres értekezletek, van lehetőség a videókonferenciára, valamint, hogy az irattárban ügyfélszám alapján lehet visszakeresni az iratokat. Kérdéseinkre megosztották velünk a gyakorlati tapasztalataikat, hogy nehezen kezelhető ügyfélnél (személyesen és telefonon) milyen megoldásokat alkalmaznak és milyen is ügyfélszolgálati munkatársnak lenni. Hasznos volt, mert különböző szakmai információkat kaphattunk az ügyfélszolgálati témakörökből. A meglévő tudásomat is fejleszthettem, ami segíthet majd a vizsgámban, mert fel tudom majd eleveníteni, például azt, hogyan néz ki egy ügyfélszolgálati tér. Arra is felhívták a figyelmünket, hogy tanulmányaink során máskor is jöhetünk majd ide, vagy később dolgozhatunk is itt. Hasznos volt, mert sok információt hallottam a bankról, hiszen a vizsgánk miatt fontos, hogy személyesen halljunk az ügyfélszolgálati munkatársak szakmai tapasztalatairól és mindezeket a tétel elmondásakor használni tudjuk.

Milyen elvárásokkal érkeztetek?

Az elvárásom az volt, hogy pontosabb információkat szerezzek az ügyfélkezelésről, az ügyféltérről és a munkafolyamatokról. Úgy képzeltem el a bankot, hogy ügyfélközpontú, letisztult, rendezett a belső tere. Az épület valóban nagyon szép és modern, az ügyféltér tágas, átláthatóak az asztalok feletti táblákon a behívó sorszámok. Az elképzelésemnek teljes mértékben megfelelt ez a nap, sokat tanultam. A céljának tökéletesen megfelelt a látogatásunk, érdekesnek és hasznosnak találtam.