Nemzetközi kapcsolatok

Iskolánk nemzetközi kapcsolatai

Nyertünk! - Erasmussal Európába

A tanári mobilitásokon részt vett kollégáink fényképes beszámolói iskolánk facebook-oldalán olvashatóak! A projekt weboldala itt elérhető.

A Vasvári 2018-1-HU01-KA101-046962 azonosító számú projektje 38 949 euró támogatást nyert az Európai Parlament és Tanács Erasmus+ KA1 “Közoktatási munkatársak mobilitása” pályázati felhíváson.

Projektidőszak: 2018.06.01 - 2019.05.31.

Cél
A Szegedi SZC Vasvári Pál Gazdasági és Informatikai Szakgimnáziuma az Erasmus+ KA1 mobilitási programban „Szakmódszertani, digitális és nyelvi kompetenciák fejlesztése a Vasváriban” című projekttel pályázott. A projekt fő célja a nyelvi, szakmódszertani és digitális kompetenciák fejlesztése, valamint kollégáink személyes és szakmai megújulásának támogatása. 105 éves iskolánk a hagyományok ápolása mellett nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az oktatást új módszerekkel, folyamatosan megújuló iskolai eszközparkunkkal és a modern IKT-eszközök tanórai integrálásával biztosítsa. Ez irányú erőfeszítéseinket segíti jelenlegi pályázatunk. Projektünk a tantestület 14 tagjának szakmódszertani, digitális, illetve nyelvi kompetenciafejlesztését tűzi ki célul, mely során 10 idegen nyelv szakos és 4 közismereti vagy szakmai tárgyakat oktató tanár vesz részt külföldi továbbképzéseken.

VolunTEEN – ÖNKÉNTESSÉG A KÖZÉPISKOLÁBAN

Iskolánk 2018. február 5. és 2019. január 4. között Erasmus+ nemzetközi ifjúsági csere pályázati projektben vesz rész. 

A projekt témája: önkéntesség a középiskolában

A projekt célja: a középiskolás korosztály érzékenyítése a társadalmi egyenlőtlenségek iránt, a segítségnyújtás lehetőségei, a közös európai együttműködés módjai.

A projekt rövid bemutatása: magyar és szlovén iskoláscsoportok 5-5 napos mobilitás során mutatják be egymásnak, mit tehet egy tinédzser a társadalmi egyenlőtlenségek ellen. A közös munka folyamán civil szervezeteket látogatnak meg, önkéntes munkát végeznek, plakátot terveznek, interjút, motivációs videofilmet készítenek.

Résztvevők
12 fős magyar diákcsoport (a 10. évfolyam tanulói közül, elsősorban a 10. c osztály)
12 fős szlovén diákcsoport (16-21 évesek)

Mobilitások ideje
1. célország: Magyarország, 2018. április 9-13.
2. célország: Szlovénia, 2018. szeptember 24-28.

Szakmódszertani, digitális és nyelvi kompetenciák fejlesztése a Vasváriban

A Szakmódszertani, digitális és nyelvi kompetenciák fejlesztése a Vasváriban című projekten részt vett tanárok beszámolóit itt olvashatják.

A projekt fő célja a nyelvi, szakmódszertani és digitális kompetenciák fejlesztése, valamint kollégáink személyes és szakmai megújulásának támogatása.

A projekt időtartama: 2018.06.01 - 2019.05.31.

2018 júliusa és augusztusa között 14 pedagógus vett részt egy- és kéthetes továbbképzéseken az Egyesült Királyságban, Máltán, Írországban, Franciaországban és Németországban. Az alábbiakban, a mobilitásokban résztvevő kollégák beszámolói olvashatók.

Szegfű Márta: Teaching English with Technology - Brighton, Egyesült Királyság

Hegyközi Éva: Kurse für Deutschlehrer 2-wöchiger Auffrischungskurs: Methoden und Sprache - Regensburg, Németország

Fajnár Katalin: Mindfulness In Language Teaching - Brighton, Egyesült Királyság

Paulik Tímea: Aspects of Teaching English - Brighton, Egyesült Királyság

Csiszár Bernadett: 2 Week ICT Course: How to use Tablets, Educational Apps and Social Media in your Classroom - ERASMUS+ ICT.2.APP.SMC - Dublin, Írország

Kiss Tímea: Creative Methodology 5 days - St Paul's Bay, Málta

Tartóczky Edit: Language Teaching methodology courses (Secondary, Vocational, Higher Adult Education) - St Julians, Málta

Somogyi Lívia: Auffrischungskurs für Deutschlehrer - Regensburg, Németország

Sutka Irén: Intensive English Language Training - Scarborough, Egyesült Királyság

Véha Klára: Intensive English Language Training - Scarborough, Egyesült Királyság

Király-Török Annamária: Exploitation pédagogique et didactique des oeuvres d'art dans l'enseignement du fle - Cannes, Franciaország

Kucsó Krisztina: Content and language integrated learning - Brighton, Egyesült Királyság

Kádár Tünde: General English - Brighton, Egyesült Királyság

Kendik Renáta: Intensive English Language Training - Scarborough, Egyesült Királyság

Erasmus+ Nívódíj

Iskolánk 2018. évi Erasmus+ pályázata elnyerte a Tempus Közalapítvány rangos Nívódíját.

A "Szakmódszertani, digitális és nyelvi kompetenciák fejlesztése a Vasváriban"  című projektünket a szakértő elismeréssel és eme rangos díjjal jutalmazta.

Köszönjük a szervezők és az érintett kollégák minőségi munkáját és részvételét a projektben. 

 

Oldalak