Vasvári-díjasok

A névadónk tiszteletére alapított díj

ECDL vizsgára való felkészítés vasváris diákoknak

Felkészítés a vasváris diákok számára:

  • A 9.ny (nyelvi előkészítő) osztályban tanórákon készítjük fel a diákokat a START négy modulvizsgájára.
  • A többi osztály tanulói számára külön szakköri óra keretében szakmai segítséget és gyakorlási lehetőséget nyújtunk hétfőn és kedden 8. órában.
  • Aki további modulokat is szeretne teljesíteni, azok számára a szakköri órák állnak rendelkezésre és alapvetően önálló gyakorlás szükséges.
  • A felkészítés térítésmentes.

Vasvári-díjasok

A névadónk tiszteletére alapított díjat az 1988/89-es tanév óta kapják meg iskolánk kiemelkedő eredményt elért tanulói. A plakett és a pénzjutalom odaítéléséről a tantestület és az Iskolai Diákbizottság dönt a házirendben szabályozott feltételek alapján.


2013-ban a Vasvári díjat Papp Kinga kapta. Gratulálunk!

Rádóczy Klaudia: „Nőjenek már fel…”

Én iskolám, köszönöm most neked,
Hogy az eljött élet-csaták között
Volt mindig hozzám víg üzeneted.

(Ady Endre)

2009-ben nagy valószínűséggel végleg elhagytam a Vasvári Pál Közgazdasági Szakközépiskola falait. Mint egykori Vasvári-díjast arra kértek tanáraim, hogy írjak néhány sort a Vasváriban töltött évekről, tapasztalatokról.

Kálmán Lénárd: Vasváris évek, a vasváris szellem

2004. szeptember 1. egy szerdai napsütéses nap volt, talán pár felhő is volt az égen, egy kis szellő is suhant a Gutenberg utcában, a Bartók tér sarkán még csokit is osztogattak (egy gumilabdával együtt – azóta is megvan, mint az első vasváris nap emléke) és sok idegen ember igyekezett egy sárga épületbe. Ezzel a nappal egy új korszak kezdődött, a sárga épület a második otthonom lett, a sok idegen ember pedig a második családom. A suli is hálásan őrzi emlékeit falain: tablók, mint családi fényképek, és nem beszélve a „büszkeségeink faláról”.

Vasvári-díjasok – interjú a 95. évforulós évkönyvben

 

Kíváncsiak voltunk, hogy az öregdiákok, akik az iskola legjobbjaiként fejezték be tanulmányaikat, ma milyen érzésekkel gondolnak vissza az itt töltött évekre, milyen emlékek idéződnek fel bennük.
Az iskolaújság szerkesztőségének három tagja vállalta a kérdező szerepét: Hajkó Brigitta és Engi Dániel 11.b, Papp Anita 11. c osztályos tanulók. Az interjúk helyszínéül a két éve megszépült, megújult iskolát választottuk.
 
  • Fórián Csaba az 1996/97-es tanévben végzett, osztályfőnöke Dr. Szalay Istvánné volt.
  • Perényi Gábor az 1997/98-es tanévben végzett Somogyi Lívia osztályában.
  • Császár Julianna az 1998/99-es tanévben végzett, osztályfőnöke Sominé Hrebik Olga volt.

 

Fórián Csaba az 1996/97-es tanévben végzett, osztályfőnöke Dr. Szalay Istvánné

– Milyen területen dolgozol jelenleg?
–Családi vállalkozásom kereskedelmi igazgatója vagyok. 2002-ben végeztem a közgáz egyetemen és utána felkerültem Pestre a Gazdasági Minisztériumba.
– Hogyan befolyásolták a Vasváriban eltöltött éveid a későbbi pályádat?