Vasvári-díjasok

A névadónk tiszteletére alapított díjat az 1988/89-es tanév óta kapják meg iskolánk kiemelkedő eredményt elért tanulói. A plakett és a pénzjutalom odaítéléséről a tantestület és az Iskolai Diákbizottság dönt a házirendben szabályozott feltételek alapján.


2013-ban a Vasvári díjat Papp Kinga kapta. Gratulálunk!

Rádóczy Klaudia: „Nőjenek már fel…”

Én iskolám, köszönöm most neked,
Hogy az eljött élet-csaták között
Volt mindig hozzám víg üzeneted.

(Ady Endre)

2009-ben nagy valószínűséggel végleg elhagytam a Vasvári Pál Közgazdasági Szakközépiskola falait. Mint egykori Vasvári-díjast arra kértek tanáraim, hogy írjak néhány sort a Vasváriban töltött évekről, tapasztalatokról.

Kálmán Lénárd: Vasváris évek, a vasváris szellem

2004. szeptember 1. egy szerdai napsütéses nap volt, talán pár felhő is volt az égen, egy kis szellő is suhant a Gutenberg utcában, a Bartók tér sarkán még csokit is osztogattak (egy gumilabdával együtt – azóta is megvan, mint az első vasváris nap emléke) és sok idegen ember igyekezett egy sárga épületbe. Ezzel a nappal egy új korszak kezdődött, a sárga épület a második otthonom lett, a sok idegen ember pedig a második családom. A suli is hálásan őrzi emlékeit falain: tablók, mint családi fényképek, és nem beszélve a „büszkeségeink faláról”.

Versenyeredmények

Versenyeredmények megtekintése.

Az iskolában folyó munka hatékonyságának fontos mutatójaként tekintünk azokra az eredményekre, melyeket diákjaink a regionális, illetve az országos versenyeken érnek el. Bár közgazdasági szakközépiskola vagyunk, nem csupán a szakmai versenyeken nyújtanak kiemelkedő teljesítményt tanulóink: ott vagyunk a földrajzi vetélkedőtől a könyvtárhasználati versenyen át a diákvállalkozások megmérettetéséig sok különféle területen.

 

A tanári kórus

Bár tantestületünk tagjai között – nem túl meglepő módon – sok közgazdász és matematika szakos kollégát találni, nem sikkad el a reál a tudományok mellett a művészet sem. Mert van egy fontos, szép vonzalom, mely összeköt bennünket: a zene szeretete.

Arcképek a tanáriból...

Kissné Álmosdi Márta tanárnőről cikk a SzóVilág legújabb számában:

„Hiszem, hogy mindenki tehetséges valamiben, csak meg kell találni, hogy mi ben.”
Kissné Álmosdi Márta azok közé a tanárok közé tartozik, aki hatni tud a diákokra. Kimagasló eredményeket ér el tanítványainál a tanulásban, a versenyeken. Arra tanítja őket, hogy bízzanak magukban. A diákjai nagyon szeretik, az előző tanévben díjat kapott tőlük, a megbecsülés díját. Ez a legőszintébb elismerés.
Saját magáról és a módszereiről beszélt.

Csatolt fájl: 

2015. év legjobb gépírója...

2015. évi középiskolai tanulók legjobb gépírója címet iskolánk tanulója érte el.
A 2015. évi Teöreök Aladár országos tanulói, magyar nyelvű gépíróversenyen Tanuló I. kategóriában (11-12. osztály)

Krámli Henrik 11. A osztályos tanuló gépírásból országos 1. helyezést, szövegszerkesztésből országos II. helyezést ért el. Elnyerte: A 2015. évi középiskolai tanulók legjobb gépírója címet.

50 éves osztálytalálkozó

Közgazdasági Tachnikum Ipari Tagozat
IV/A
1960-1964

Időpontja: 2014.05.17.

 

A találkozón a résztvevők felevenítették a fél évszázaddal korábbi élményeket, majd egy hangulatos vacsorával tették emlékezetessé a találkozót.