Megújult a Vasvári honlapja

 

 

Naprakész információkért látogasson el új, mobilbarát honlapunkra.

Vezetőség

Pénzsztár verseny megyei döntője 2019

Nagyszerű versenyeredményekről adunk hírt: iskolánk 2 csapata bejutott a Pénzsztár verseny megyei döntőjébe, amelyet 2019. november 7-én rendeztek meg.

Függ Péter, Gábor Ervin (12. c), Becskei Áron, Balogh Roland (12. a) megnyerte a selejtezőt, és ezzel a legjobb 40 csapat közé jutott. Csongrád megyét ők fogják képviselni a Kecskeméten tartandó regionális döntőben.

Herceg Napsugár, Schüszler Ádám, Hegyi Zalán, Horváth Máté (10. c) a 3. helyet szerezték meg.

Felkészítő tanáruk Kendik Renáta tanárnő.

Mindenkinek gratulálunk!

Vasvári-díjasok

A névadónk tiszteletére alapított díjat az 1988/89-es tanév óta kapják meg iskolánk kiemelkedő eredményt elért tanulói. A plakett és a pénzjutalom odaítéléséről a tantestület és az Iskolai Diákbizottság dönt a házirendben szabályozott feltételek alapján.

 


2020-ban a Vasvári díjat Várkonyi Dániel kapta. Gratulálunk!

Rádóczy Klaudia: „Nőjenek már fel…”

Én iskolám, köszönöm most neked,
Hogy az eljött élet-csaták között
Volt mindig hozzám víg üzeneted.

(Ady Endre)

2009-ben nagy valószínűséggel végleg elhagytam a Vasvári Pál Közgazdasági Szakközépiskola falait. Mint egykori Vasvári-díjast arra kértek tanáraim, hogy írjak néhány sort a Vasváriban töltött évekről, tapasztalatokról.

Kálmán Lénárd: Vasváris évek, a vasváris szellem

2004. szeptember 1. egy szerdai napsütéses nap volt, talán pár felhő is volt az égen, egy kis szellő is suhant a Gutenberg utcában, a Bartók tér sarkán még csokit is osztogattak (egy gumilabdával együtt – azóta is megvan, mint az első vasváris nap emléke) és sok idegen ember igyekezett egy sárga épületbe. Ezzel a nappal egy új korszak kezdődött, a sárga épület a második otthonom lett, a sok idegen ember pedig a második családom. A suli is hálásan őrzi emlékeit falain: tablók, mint családi fényképek, és nem beszélve a „büszkeségeink faláról”.

Versenyeredmények

Versenyeredmények megtekintése.

Az iskolában folyó munka hatékonyságának fontos mutatójaként tekintünk azokra az eredményekre, melyeket diákjaink a regionális, illetve az országos versenyeken érnek el. Bár közgazdasági szakközépiskola vagyunk, nem csupán a szakmai versenyeken nyújtanak kiemelkedő teljesítményt tanulóink: ott vagyunk a földrajzi vetélkedőtől a könyvtárhasználati versenyen át a diákvállalkozások megmérettetéséig sok különféle területen.

 

A tanári kórus

Bár tantestületünk tagjai között – nem túl meglepő módon – sok közgazdász és matematika szakos kollégát találni, nem sikkad el a reál a tudományok mellett a művészet sem. Mert van egy fontos, szép vonzalom, mely összeköt bennünket: a zene szeretete.

Szóvilág - digitális oktatás - gépírás és gyorsírás

Büszkén közöljük a Magyar Gyorsírók és Gépírók Országos Szövetségének szaklapjában, a Szóvilág május-júniusi számában megjelent cikkét, melyet Kissné Álmosdi Márta tanárnő írt.

VI. IT Essentials országos informatika verseny

Újabb nagyszerű versenyeredményről adhatunk hírt. 2019. novemberében rendezték meg a VI. IT Essentials országos szakmai verseny 1. fordulóját, melyen 323 résztvevőből 13. helyen került be az országos döntőbe Bali Dávid, 1/13. b osztályos tanuló.

Az országos döntőre 2019. december 6-án került sor Budapesten, ahol az előkelő 9. helyen végzett! 

Felkészítő tanárai: Szilágyi Zoltán és Zsembery Róbert.

Gratulálunk a nagyszerű teljesítményhez!   

 

JAM & EIT Climate-KIC Innovációs Tábor 2019

Tanulóink a JAM & EIT Climate-KIC Innovációs Táborban vettek részt, amely november 8-9-én került megrendezésre Budapesten. A verseny keretein belül egy, a helyszínen megismert, valós, gyakorlati problémára kellett a diákoknak 4-5 fős csapatban kidolgozniuk a megoldást a környezettudatosság témakörében.

A versenyen iskolánkat két csapat képviselte:

9. évfolyamos csapat tagjai: Juhász Attila, Kékes-Szabó Bence, Lippai Levente, Czékus Péter

5/13. évfolyamból: Juhász Enikő, Nógrádi Nikolett, Balázs Csongor, Gyöngyi Annamária, Borbély Anna.

Szeged Szakképzéséért 2019

Arcképek a tanáriból...

Kissné Álmosdi Márta tanárnőről cikk a SzóVilág legújabb számában:

„Hiszem, hogy mindenki tehetséges valamiben, csak meg kell találni, hogy mi ben.”
Kissné Álmosdi Márta azok közé a tanárok közé tartozik, aki hatni tud a diákokra. Kimagasló eredményeket ér el tanítványainál a tanulásban, a versenyeken. Arra tanítja őket, hogy bízzanak magukban. A diákjai nagyon szeretik, az előző tanévben díjat kapott tőlük, a megbecsülés díját. Ez a legőszintébb elismerés.
Saját magáról és a módszereiről beszélt.

Csatolt fájl: 

2015. év legjobb gépírója...

2015. évi középiskolai tanulók legjobb gépírója címet iskolánk tanulója érte el.
A 2015. évi Teöreök Aladár országos tanulói, magyar nyelvű gépíróversenyen Tanuló I. kategóriában (11-12. osztály)

Krámli Henrik 11. A osztályos tanuló gépírásból országos 1. helyezést, szövegszerkesztésből országos II. helyezést ért el. Elnyerte: A 2015. évi középiskolai tanulók legjobb gépírója címet.

50 éves osztálytalálkozó

Közgazdasági Tachnikum Ipari Tagozat
IV/A
1960-1964

Időpontja: 2014.05.17.

 

A találkozón a résztvevők felevenítették a fél évszázaddal korábbi élményeket, majd egy hangulatos vacsorával tették emlékezetessé a találkozót.