Könyvtár

Az iskolai könyvtár

Bokorintézményünk összevont könyvtári adatbázisa

A 2010/2011. tanév "Kalliopé" - Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra-fejlesztése pályázat keretében létrejött az a weboldal, ahol bokorintézményünk könyvtári adatbázisaiban egyszerre kereshet az érdeklődő tanár és diák.

Az oldal alsó részén lévő jelölőnégyzetek segítségével megadhatjuk, mely tagintézmény(ek) könyvtári állományában kívánunk keresni.

Az összevont adatbázis ITT érhető el.

 

Könyvtári katalógus (OPAC)

Kedves Olvasó!

Az iskolai könyvtár összes dokumentuma kereshető a HunTéka könyvtári rendszer Olvasói Katalógusa (OPAC) segítségével.

Nem kell mást tenned, mint a Diákélet menün belül a Könyvtár menüpontot választanod, ekkor a jobb oldalon megjelenik a HunTéka OPAC-jának logója (Open Public Access Catalogue), amire kattintva már bent is vagy a Vasvári iskolai könyvtári adatbázisában.

Iskolai könyvtár

7 évvel a felújítás után érthető lenne, ha a feledés homályába merülne a régi könyvtár képe. Már csak az akkori diákok és kollégák emlékezete őrizné. Talán a hatalmas kontraszt és az ott eltöltött hosszú évek teszik, hogy könyvtárosként mégis a mai napig élénken él bennem az akkori helyiség minden részlete.

TIOP-1.2.3 - Könyvtárfejlesztési projekt

 Tagintézményünk is részt vett a "Kalliopé" - könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra-fejlesztése című projektben.

A TIOP-1.2.3 konstrukció keretében kapott támogatás eredményeképpen tagintézményi szinten kb. 1,6 millió Ft értékben szereztünk be elsősorban informatikai eszközöket.

Az elavult, illetve hiányzó számítógépek pótlására vásárolt új tanári munkaállomások mellett vonalkódolvasó könnyíti meg a kölcsönzést és visszahozatalt. Rövidesen lehetőség lesz önkiszolgáló tanulói kölcsönzésre is.