Hírek a könyvtárról

Könyvtárral kapcsolatos hírek

Könyvtári szakmai tanulmányút Spanyolországban.

Alhambra

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a Tudás Alapítványhoz (http://invitel.hu/tudas/) benyújtott nyertes pályázatom eredményeképpen az őszi szünetben (2009. október 25-november 1.) részt vehettem a "Szakképző iskolák könyvtári szolgáltatásainak tanulmányozása" céljából szervezett tanulmányúton. A tanulmányút az Egész életen át tartó tanulás program Leonardo da Vinci mobilitás alprogramja keretében valósult meg a Tempus Közalapítvány támogatásával.

Csatolt fájl: 

Végzős vasvárisok győzelme az idei könyvtárhasználati versenyen

A 12.a osztály csapata nyerte meg a Csongrád Megyei Könyvtárosok Egyesülete által 2007. április 26-án rendezett könyvtárhasználati versenyt.

A Csongrád megyei könyvtárhasználati versenyen (CSOMEKÖV) a középiskolás korosztály 2 kategóriában versenyezhet:

  • III. kategória: 15-16 évesek
  • IV. kategória: 17-18 évesek 

Az idei vetélkedő témája: Görög-római mitológia

Eredményeink:

IV. kategória: 1. helyezés

Idén (2006-ban) a könyvtárban is ballagtak

Ebben a tanévben (200) egy egészen új, régi formájában ilyen célra alkalmatlan helyiségbe is betértek a ballagók: az iskolai könyvtárba. Az esős idő miatt nyüzsgő és zajos folyosókhoz képest a nyugalom szigete volt számukra ez a hely. Néhányan rácsodálkoztak a polcokon sorakozó könyvekre, ők talán most jártak itt először?!

Néhány pillanatkép ízelítőül...

Pályázat

Könyvbeszerzésre évek óta pályázunk a Csongrád Megyei Közoktatási Közalapítvány Kuratóriumához. Szűkös lehetőségeink közepette az Alapítvány által iskolánknak nyújtott támogatás az állománygyarapítás biztos alapját képezi.

 Az alábbi táblázat tartalmazza az utóbbi években benyújtott könyvtárfejlesztési pályázatokat.