Szakmai vizsga 2020. május-június

Kedves Tanulók! Tisztelt Szülők!

Az alábbiakban tesszük közzé a 2020. május-júniusi SZAKMAI vizsgákkal kapcsolatos legfontosabb információkat (időpontokat, a vizsga lebonyolítását és tartalmát szabályozó jogszabályokat), amelyeket folyamatosan frissítünk. (Az egyes szakmai vizsgák vizsgaidőpontjait az alábbi táblázatban találják.)

FRISS!!! Az alábbi táblázatból tájékozódhat az egyes vizsgarészek pontos kezdési időpontjáról.

A szakmai vizsgák lebonyolítására vonatkozó jogszabály315/2013. (VIII. 28.) Korm. rendelet

Európai Diáksport Nap

Esemény időpontja: 

2019. szep. 27. 08:00

2019. szeptember 27-én iskolánk is részt vett az Európai Diáksport Nap megmozduláson, melyen közel 100 diákot mozgattak meg a testnevelő tanárok. Aznap minden testnevelés óra 2019 méter futással kezdődött, majd pedig játékkal, labdarúgással és váltóversenyekkel folytatódott.

Van képünk hozzá

Társastánc az iskolában

Elektonikus napló - DINA

DINAIskolánkban elektornikus naplóba adminisztrálunk. A napló elérhető a dina.vasvari.hu címen. A bejelentkezéshez szükséges egy azonosító, amit a diák az iskolában kap és a diák diákigazolványán lévő szám.

ELVP - E-learning Vasvári Pál

Eötvös Loránd Jubileumi Emlékverseny 2020

Eötvös Loránd halálának száz éves évfordulója alakalmából rendezték meg az Eötvös Loránd Jubileumi Emlékversenyt, amin iskolánkból 2 diákcsapat vett részt. A verseny célja volt Eötvös Loránd életének, tudományos munkásságának megismerése, megismertetése, a korszak kulturális környezetébe ágyazva. Így – természettudományi kérdések és feladatok mellett – a résztvevők történelmi és irodalmi kérdésekre is válaszolhattak.

9. évfolyam természettudományi kirándulása

Esemény időpontja: 

2019. okt. 10. 06:00 - 21:00

Beszámoló a 9. évfolyam kecskeméti tanulmányi kirándulásáról

Amikor a vonatban ültünk, már akkor gyönyörű látvány fogadott minket. Valahogy ez a látkép már megalapozta az egész napomat. Körülbelül 1 óra múlva meg is érkeztünk Kecskemétre mindenféle késés nélkül. Amikor leszálltunk a vonatról, elindultunk az első bolygó felé. Majd ezután a planetárium felé vettük az irányt, és feleúton ugyancsak belebotlottunk egy újabb bolygóba, ami a Szaturnusz volt. Majd egy fél órás gyaloglás után meg is érkeztünk a planetáriumhoz. Itt helyezkedett el a törpebolygónk, azaz a Plútó.

Tájékoztató a nyelvvizsgák rendszeréről

Esemény időpontja: 

2019. okt. 10. 15:15 - 16:45

2019. október 10-én az érdeklődő diákok megismerkedhettek a magyarországi nyelvizsgák rendszerével, feladattípusaival, előnyeivel és szabályaival. 

Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíj

 

A szakképzésben részt vevő tanulókat tanulmányi eredményük alapján Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíj illeti, ha a hiány-szakképesítések körébe tartozó államilag támogatott nappali, iskolai rendszerű képzésben vesznek részt.

Iskolánkban 2019. szeptembertől 12 fő szoftverfejleszető tanuló részesül havi rendszerességgel 20.000Ft és 50.000Ft közötti ösztöndíjban jó tanulmányi eredményüknek köszönhetően.

Leonardo Mobilitási Program

Esemény időpontja: 

2013. már. 03. 00:00 - 2013. már. 23. 13:00

Iskolánk tanulói a 2012/2013-as tanévben 3 hetes németországi szakmai gyakorlaton vettek részt Kielben a Leonardo csereprogram keretében. A német diákok ősszel látogattak el hozzánk, tanulóink pedig 2013. március 3-23-ig töltötték gyakorlati idejüket kieli vállalkozásoknál.

(a szakmai gyakorlat képei)

Villámkezű gépírók a Vasváriban

"Jó barátságban vannak a billentyűzettel a szegedi Vasvári-szakiskola diákjai: taroltak a nemrégiben megrendezett gépírásbajnokságon a fővárosban. Pedig van, aki csak szeptember óta tanulja a tízujjas gépelést."

Közösségi szolgálat

Friss: Együttműködő partnereink listája a csatolt prezentációban!
Folyamatos a közösségi szolgálat szervezése és megvalósítása a Vasváriban.
Minden olyan tanuló érintett, aki 2016. január 1-je után tesz érettségi vizsgát, számukra az érettségi vizsga megkezdésének feltétele az 50 órás közösségi szolgálat igazolt teljesítése.
Ez iskolánkban a 2016/2017. tanévtől kezdve valamennyi nappali tagozatos, érettségi vizsgával záruló képzésben résztvevő osztályunkat érinti.

Fontos tudnivaló: a közösségi szolgálat tanítási napokon alkalmanként legkevesebb 1, legfeljebb 3 órás, tanítási napokon kívül alkalmanként legkevesebb egy, legfeljebb ötórás időkeretben végezhető. (20/2012. EMMI rendelet 133. §)!

Csatolt fájl: 

Comenius program: The Hungarian Holocaust

Iskolánk a 2012/2013-as tanévtől kezdve egy 7 országot magába foglaló multilaterális csereprogram részese. Ennek során diákjaink történelmi témakörökben projektmunkát folytatnak angol nyelven, majd ezt követően 5-6 napos tanulmányi utat tesznek a hat fogadó ország (Spanyolország, Németország, Horvátország, Lengyelország, Litvánia valamint Észtország) valamelyikében.

2013. november 14-18. között a litvániai Vilniusba tesz tanulmányi utat iskolánk négy tanulója és két tanára. Az elkészült projektvideójuk címe: Magyarország a XX. században.

COMENIUS - 2012

A csapat

A Comenius program keretében 2012-2014 között 24 vasváris diák kap lehetőséget, hogy egy csereprogram keretében külföldre utazzon. Egy spanyol, egy német egy horvát, egy lengyel, egy litván és egy észt középiskola vesz részt a programban.
Idén november 29-én indult az első csapat a spanyolországi Villasar de Mar-ba. A csapat tagjai Flach Petra Orsolya (11.b ), Hevesi Amarilla ( 12.c), Matyasovszky Máté (11.c), Szécsi Brigitta (11.a ), valamint Csiszár Bernadett tanárnő – a program koordinátora – és Müller Judit tanárnő.

Gépírás verseny érmei

ZOKNI - Középpontban a suli