Beiskolázás

Nézz körül nálunk! - beiskolázási rendezvények 7-8. osztályosoknak

A 2019/2020. tanévben a 9. évfolyamon induló osztályainkról itt tájékozódhat.

A 7-8. osztályos általános iskolások és szüleik számára az alábbi tájékozódási lehetőségeket kínáljuk képzéseinkről:

Nyílt nap

2019. január 10. (csütörtök) 16 óra

Központi írásbeli felvételi vizsga (iskolánkban is megírható)

2019. január 19. (szombat) 10 óra

Nyílt nap a Vasváriban 2018. január 11-én 16 órától

Nyílt napunk célja, hogy a 7-8. osztályos általános iskolások és szüleik számára tájékoztatást nyújtsunk a szakgimnáziumi képzés sajátosságairól, az iskolánkban oktatott ágazatokról, szakmákról és a nyelvi előkészítő osztályról. A képzési területeket olyan kollégáink mutatják be, akik az adott ágazat szakmai képzésében aktívan részt vesznek, így releváns információkkal szolgálnak és a kérdésekre is válaszolnak. Ekkor hirdetjük ki a 8. osztályos matematika és informatika versenyek eredményeit és adjuk át a díjazottak ajándékait.

Mi a pálya? Műszaki pályaválasztó fesztivál

Pillants be a kulisszák mögé és próbáld ki, milyen lenne ha nem csak használnád, hanem te is mozgatórugója lennél a legkorszerűbb technikáknak!

Időpont: 2017. november 8.

Helyszín: Szeged Városi Sportcsarnok (6726 Szeged, Temesvári krt. 33.)

Infó és regisztráció: http://miapalya.mee.hu

Csatolt fájl: 

Matematika felvételi előkészítő időpontjai

2017. szeptember 19-től a központi írásbeli felvételik időpontjáig felvételi előkészítő foglalkozásokat tartunk nyolcadikos diákok számára matematikából. A felkészítéssel egyidejűleg lehetőséget szeretnénk teremteni arra, hogy minél több érdeklődő, tehetséges diák számára bemutassuk iskolánkat.

Az ingyenes foglalkozásokat 10 alkalommal, heti egyszer 1,5 órában tartjuk, keddi napokon 14.30-tól.

A foglalkozások időpontjai:
Szeptember 19. és 26.
Október 10. és 24.
November 7., 14. és 21.
December 5. és 19.
Január 9.

Tanulj nálunk! - 9. évfolyamon induló osztályaink a 2019/2020. tanévben

Beiskolázási rendezvényeinkről itt tájékozódhat.

A 2019/2020. tanévben a 9. évfolyamon induló osztályaink:

 • nyelvi előkészítő (közgazdaság ágazat) - a tanulmányi terület kódja: 1001 (0,5 osztály)
 • nyelvi előkészítő (informatika ágazat) - a tanulmányi terület kódja: 1002 (0,5 osztály)
 • közgazdaság ágazat - a tanulmányi terület kódja: 1003 (1 osztály)
 • ügyvitel ágazat - a tanulmányi terület kódja: 1004 (0,5 osztály)
 • informatika ágazat - a tanulmányi terület kódja: 1005 (0,5 osztály)

Az egyes ágazatok/osztályok részletes leírása a címre vagy a "További információ" linkre kattintva olvasható!

Csatolt fájl: 

Háromfordulós matematikaverseny általános iskolásoknak 2018/2019. tanév

Háromfordulós matematikaversenyre hívjuk-várjuk a matematikában tehetséges 8. osztályos tanulókat.
Az 1. és a 2. forduló feladatlapjait az általános iskolákba juttattuk el, a feladatokat otthon kell megoldanotok és beküldenetek iskolánkba (postai úton vagy személyesen).
A feladatsorok innen is letölthetők (a megfelelő szövegrészre kattitva):
1. feladatsor; 2. feladatsor

Csatolt fájl: 

Népszerűek voltak a nyitott tanórák!

2018. december 5-én és 6-án mintegy 70 nyolcadikos tanuló és szülő látogatott el nyitott tanóráinkra (24 tanóra kínálatából választhattak az érdeklődők). Örülünk, hogy ennyien velünk tartottak, kíváncsiak voltak a Vasváriban folyó munkára, a tanítási módszerekre, az iskola hangulatára. A tanulói és szülői visszajelzések egyértelműen nagyon pozitívak voltak, ami fontos visszajelzés számunkra: jó úton haladunk. Az iskolánkban szerzett tapasztalatokról, élményekről megkérdeztük vendégeinket: az általuk megfogalmazott gondolatokat a mellékelt szófelhőben gyűjtöttük össze (kattintásra nagyobb méretben jelenik meg).
Köszönjük, hogy velünk tartottak!

Tájékoztató az ideiglenes felvételi rangsorokhoz (2017/2018. tanév)

A 2017/2018. tanévre iskolánk 9. évfolyamára jelentkezett tanulók rangsorolása a hozott pontok és az írásbeli felvételi vizsgán szerzett pontok összege alapján történik.

Hozott pontként az általános iskola 5., 6., 7. osztály év végi és a 8. osztály félévi eredményét vesszük figyelembe 5 tantárgyból: magyar nyelv, magyar irodalom, történelem, matematika, idegen nyelv (ez maximum 100 pontot jelenthet).

Az írásbeli felvételi vizsgán szerezhető maximális pontszám magyar nyelvből 50 pont, matematikából 50 pont, összesen 100 pont. A felvételi rangsor kialakításánál figyelembe vehető maximális pontszám az előbbiek alapján 200 pont, melynek 50%-a a hozott pontokból, 50%-a a felvételi vizsgán szerzett pontokból adódhat.

A jelentkezők hozott pontjainak és az írásbeli felvételi vizsgán szerzett pontjainak összesítése alapján kialakult rangsort az alábbi táblázatok tartalmazzák.

Csatolt fájl: 

Jelentkezés és beiratkozás módja - felnőttoktatás (ESTI) - 2019/2020. tanév

SZEREZZEN MÁSODIK SZAKKÉPESÍTÉST INGYENES KÉPZÉSBEN!
JÖJJÖN A VASVÁRI ESTI MUNKARENDŰ FELNŐTTOKTATÁSÁRA TANULNI!

 • Felnőttoktatási nyílt nap: 2019. augusztus 21. (szerda) 16 óra
   
 • Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 2. (hétfő)
  (jelentkezési lap leadása az iskolában vagy elektronikus beküldése az info kukac vasvari.hu címre)

Tájékoztató az ideiglenes felvételi rangsorokhoz (2014/2015)

A 2015/2016. tanévre iskolánk 9. évfolyamára jelentkezett tanulók rangsorolása a hozott pontok és az írásbeli felvételi vizsgán szerzett pontok összege alapján történik.

Hozott pontként az általános iskola 5., 6., 7. osztály év végi és a 8. osztály félévi eredményét vesszük figyelembe 5 tantárgyból: magyar nyelv, magyar irodalom, történelem, matematika, idegen nyelv (ez maximum 100 pontot jelenthet).

Abban az esetben ha a tanuló integráltan tanulta a magyar nyelv és irodalom tantárgyat, akkor az integrált érdemjegyet vettük figyelembe mindkét tantárgy esetében.

Az írásbeli felvételi vizsgán szerezhető maximális pontszám magyar nyelvből 50 pont, matematikából 50 pont, összesen 100 pont.

A felvételi rangsor kialakításánál figyelembe vehető maximális pontszám az előbbiek alapján 200 pont, melynek 50 %-a a hozott pontokból, 50 %-a a felvételi vizsgán szerzett pontokból adódhat.

A jelentkezők hozott pontjainak és az írásbeli felvételi vizsgán szerzett pontjainak összesítése alapján kialakult rangsort az alábbi táblázatok tartalmazzák.

Felhívjuk az érintett diákok és szüleik figyelmét, hogy az itt közzétett rangsorok tájékoztató jellegűek: a jelentkezők rangsorából értelemszerűen kiesnek majd azok, akiket a Szegedi Gazdasági Szakképző Iskola Vasvári Pál Tagintézménye előtt megjelölt középiskolába felvesznek, így a rangsorban hátrébb szereplők is esélyesek lehetnek a felvételre.

Mivel 2015. február 11-én jelent meg a 2015/2016. tanévre vonatkozó szakmaszerkezeti döntés, mely szorosan összefügg a középfokú intézmények felvételi eljárásrendjében érintett nyolcadik osztályos általános iskolai tanulók továbbtanulási lehetőségeivel, ezért a felvételi eljárást módosították.

A nyolcadik osztályos tanulók a módosítási időszakban (2015. 03. 16-19. között) a jelentkezés módosítás keretében új szakközépiskolai tanulmányi területet jelölhetnek meg , akár olyan intézményben is, amely szakképző iskola az eredetei tanulói lapon nem szerepel.

Ezekben az esetekben az általános iskoláknak lehetőségük lesz új jelentkezési lap előállítására. Az újonnan előállított jelentkezési lapokat 2015. március 20-áig kell postára adni a továbbtanulásra megjelölt szakképző iskolába, az adott intézmény által megadott postázási címre.

Az egyes tanulmányi területekre felvett tanulók listája csak a felvételi eljárás végén, az Oktatási Hivatal által visszaküldött adatok alapján válik véglegessé. A felvételi eljárás hivatalos eredményéről 2015. április 29-ig írásban tájékoztatjuk a jelentkezőket és az általános iskolájukat.

Szeged, 2015. március 11.

Erdélyi Margit

tagintézmény-vezető

Csatolt fájl: 

Oldalak